Üdvözöljük a hírek oldalunkon

Áremelés 2022. december

Kedves Fotós Barátunk!

December hónapban rendkívüli áremeléssel és készlethiánnyal kell szembenéznünk, melyet előre nem láthattunk. A fotópapírok beszerzése több magyarországi nagykereskedésben korlátozott, készlethiánnyal küzdenek, a megrendelt tételeinket csak hiányosan vagy egyáltalán nem tudják leszállítani. A fotópapírok és vegyszerek ára minden megrendelésnél előre nem látható módon napról-napra változik. A mai napon a 2 héttel ezelőtti árakhoz képest a papírképek gyártásához szükséges anyagok ára 50%-kal emelkedett.

Ezeket a termékeket Hollandiában gyártják, így a gyenge forint miatt emelkednek beszerzési áraink. Az energiaválság miatt az előállítási költségek emelkednek, illetve készlethiány alakult ki az alapanyagokból. Az önköltségi áraink folyamatosan emelkednek.

Laborgépünk áramfelvétele a vegyszerek fűtése és a fényképek szárítása miatt igen jelentős, így a megemelkedett áramdíj miatt is szükségessé válik a képek árainak emelése.

A szolgáltatási árainkat befolyásolja még a vegyszereket és papírokat terhelő magas üzemanyagárak miatti megemelkedett szállítási költség. A házhozszállítás ára is folyamatosan emelkedik.

Dolgozóink bérfejlesztése is szükségessé válik januártól az előre nem látható igen magas infláció és minimálbér emelés miatt.

Igyekszünk mindent megtenni partnereink minőségi, pontos, biztonságos kiszolgálásának érdekében, ezért a fenti okok miatt a mai naptól kénytelenek vagyunk azonnali hatállyal képeink árát 20%-kal megemelni.

Hogy biztosítani tudjuk a zavartalan működést cégünk nagymennyiségű fotópapírt és vegyszert próbál folyamatosan beszerezni és raktározni az ellátási nehézségek ellenére is, hogy ezt, és a soron következő szezont is zavartalanul ki tudjuk szolgálni. Mivel a nagykereskedések már nem, vagy korlátozottan tudják a laborokat kiszolgálni, ezért más laboroknál már jelentkeznek leállások.

Bízva további hosszútávú együttműködésben kívánok sikeres év végi nagy forgalmat!

Üdvözlettel: Artwork-Tripont Labor csapata